حیات طیبه

السلام علیک یاعصمت الله الکبری فاطمه الزهرا(سلام الله علیها)

حیات طیبه

السلام علیک یاعصمت الله الکبری فاطمه الزهرا(سلام الله علیها)

حیات طیبه

خداى را سپاس که براى حکمش برگرداننده‏ اى،و براى بخشش بازدارنده‏ اى و همانند ساخته‏ اش ساخته هیچ سازنده ‏اى نیست،و او سخاوتمند وسعت ‏بخش است،او خدایی است که معبودی جز او نیست، دانای آشکار و نهان است،و او رحمان و رحیم است! حاکم و مالک اصلی اوست، از هر عیب منزّه است، به کسی ستم نمی‌کند، امنیّت بخش است، مراقب همه چیز است، قدرتمندی شکست‌ناپذیر که با اراده نافذ خود هر امری را اصلاح می‌کند، و شایسته عظمت است؛ خداوند منزّه است از آنچه شریک برای او قرارمی‌دهند!او خداوندی است خالق، آفریننده‌ای بی‌سابقه، و صورتگری (بی‌نظیر)؛ برای او نامهای نیک است؛ آنچه در آسمانها و زمین است تسبیح او می‌گویند؛ و او عزیز و حکیم است! نیکی، (تنها) این نیست که (به هنگام نماز،) رویِ خود را به سوی مشرق و (یا) مغرب کنید؛ بلکه نیکی (و نیکوکار) کسی است که به خدا،و روزرستاخیز،و فرشتگان، و کتاب (آسمانی)، و پیامبران، ایمان آورده؛ و مال (خود) را، با همه علاقه‌ای که به آن دارد، به خویشاوندان و یتیمان و مسکینان و واماندگان در راه و سائلان و بردگان،انفاق می‌کند؛ نماز را برپا می‌دارد و زکات رامی‌پردازد؛ و (همچنین) کسانی که به عهد خود به هنگامی که عهد بستندوفا می‌کنند؛ و در برابر محرومیتها و بیماریها و درمیدان جنگ،استقامت به خرج می‌دهند؛ اینها کسانی هستند که راست می‌گویند؛ و (گفتارشان با اعتقادشان هماهنگ است؛) و اینها هستند پرهیزکاران!
خدایا! بر پیامبر و دودمان پاکش درود فرست، و آنگاه که تو رامی‏خوانم و صدایت می‏زنم، صدا و دعایم را بشنو و اجابت کن،و آنگاه که با تو نجوا می‏کنم، بر من عنایت کن.خدایا قلبم را از نفاق و دورویی، و کردارم را از ریا و خودنمایی،و زبانم را از دروغ، وچشمم را از خیانت و بی عفتی پاک کن،همانا تو از خیانت دیده ‏ها و آنچه در سینه ‏ها نهان است خبردارى
پروردگارا! هر خیر و نیکی بر من فرستی، به آن نیازمندم!
خشنودم به اینکه خدا پروردگارم باشد و محمّد(درود خدابر او وخاندانش باد)پیامبرم،و اسلام آیینم و قرآن کتابم، و کعبه قبله‏ ام،و على ولى و امامم،و حسن و حسین و على بن الحسین و محمّد بن على و جعفر بن محمّد و موسى بن جعفر و على بن موسى،و محمّد بن على و على‏ بن محمّد و حسن بن على و حجة بن الحسن که درود خدا بر همه آنان باد پیشوایانم باشند.خدایا! خشنودم به اینکه آنان امامانم باشند،پس مرا مورد پسند و خشنودى ایشان قرار ده زیرا تو بر هر کارى توانایى.

نویسندگان
پیوندها
پنجشنبه, ۱۸ مهر ۱۳۹۲، ۰۸:۳۸ ب.ظ

خطبه169 نهج البلاغه

از خطبه هاى امام(ع) این خطبه را به هنگام حرکت اصحاب جمل به سوى‏«بصره‏»ایراد فرموده است[1]

امور همگانى مسلمانان‏ 

خداوند پیامبرى راهنما،با کتابى گویا و دستورى استوار(براى هدایت مردم)بر انگیخت‏ که جز افراد گمراه از آن اعراض نمى ‏کنند.(بدانید)بدعتهائى که به رنگ حق در آمده هلاک کننده‏ اند،مگر خداوند ما را حفظ کند،متابعت از حکومت الهى حافظ امور شما است.بنابراین زمام‏ اطاعت‏ خود را بدون اینکه نفاق ورزید،و یا ذره‏ اى اکراه داشته باشید به دست او بسپارید.

به خدا سوگند اگر مخلصانه اطاعت از حکومت‏ حق نکنید خداوند آن را از شما بر خواهدگرفت[2]و هرگز به شما باز نخواهد گردانید.تا کار به غیر شما برگردد.

اظهار تنفر امام از دشمنان خوداین گروه(مفسده جویان)به خاطر نا رضایتى از حکومت من به یکدیگر پیوسته و من تاهنگامیکه بر اجتماع شما خوفناک نگردم صبر خواهم نمود،چه اینکه آنان اگر بر این افکارسست و فاسد باقى بمانند و بخواهند اهداف خود را عملى کنند، نظام جامعه اسلامى از هم‏ گسیخته خواهد شد،آنها از روى حسد بر کسى که خداوند حکومت را به او بخشیده،به طلب‏ دنیا برخاسته‏ اند،تصمیم گرفته‏ اند چرخ زمان را به عقب برگردانند(و سنن جاهلى را زنده‏ کنند)حقى که شما به گردن ما دارید:عمل به کتاب خداوند و سنت پیامبر علیه السلام و قیام به حق وترقیع سنت اوست.

توضیح‏ها:

[1]«طبرى‏»قسمتى از این خطبه را تا جمله(حتى یازر الله الى غیرکم)در تاریخ‏ خود ج‏6 ص‏163 نقل نموده است.

(مصادر نهج البلاغه ج 2 ص 408

[2]او لینقلن الله عنکم سلطان الاسلام.

این جمله بسیار پر معنى است،و حتى اختصاص به اسلام و آئین حق نداردبلکه اطاعت از یک رهبر ملى نیز غالبا همراه با پیروزى و پیشروى است.و به‏ عکس سستى و زیر بار اطاعت نرفتن باعث ذلت و خوارى و از دست رفتن آنچه‏ در اختیار افراد است مى ‏باشد.تنها تفاوتى که آئین حق و اسلام با سائر مکتبهادارد این است که چون قوانین اسلامى از مبدا وحى سر چشمه گرفته پیروزى ‏همیشگى همراه دارد،ولى سائر مکتبها چون از مغز بشر تراوش نموده پیروزیش ‏موقتى است،لذا دائمى نمى ‏تواند باشد.

این سخن امام(ع)درست‏ بوقوع پیوسته باین معنى که مسلمانان پس ازآن حضرت به اختلاف و کشمکشهاى خود براى رسیدن به ثروت و مقام ادامه‏ دادند خداوند هم عزت و سربلندى را از آنها گرفت و بیگانگان را بر آنهامسلط ساخت.

ومتن عربی خطبه

[169]

ومن خطبة له علیه السلام

عند مسیر أصحاب الجمل إلى البصرة [الاَمور الجامعة للمسلمین]

إنَّ اللهَ تَعالَى بَعَثَ رَسُولاً هَادِیاً بِکِتَابٍ نَاطِقٍ وَأَمْرٍ قَائمٍ، لاَ یَهْلِکُ عَنْهُ إلاَّ هَالِکٌلـ، وَإنَّ الْمُبْتَدَعَاتِالْمُشَبَّهَاتِهُنَّ الْمُهْلِکَاتُ إلاَّ مَا حَفِظَ اللهُ مِنْهَا، وَإنَّ فِی سُلْطَانِ اللهِ عِصْمَةً لاََِمْرِکُمْ، فَأَعْطُوهُ طَاعَتَکُمْ غَیْرَ مُلَوَّمَةٍوَلاَ مُسْتَکْرَهٍ بِهَا. وَاللهِ لَتَفْعَلُنَّ أَوْ لَیَنْقُلَنَّ اللهُ عَنْکُمْ سُلْطَانَ الاِْسْلاَمِ، ثُمَّ لاَ یَنْقُلُهُ إلَیکُمْ أَبَداً حَتَّى یَأْرِزَالاََْمْرُ إلَى غَیْرِکُمْ. [ التنفیر من خصومه ]

إنَّ هؤُلاَءِ قَدْ تَمَالاَُواعَلَى سَخْطَةِإمَارَتِى، وَسَأَصْبِرُ مَا لَمْ أَخَفْ عَلَى جَمَاعَتِکُمْ؛ فَإنَّهُمْ إنْ تَمَّمُوا عَلَى فَیَالَةِ هذَا الرَّأْیانْقَطَعَ نِظَامُ الْمُسْلِمِینَ، وَإنَّمَا طَلَبُوا هذِهِ الدُّنْیَا حَسَداً لِمَنْ أَفَاءَهَا اللهُ عَلَیْهِ فَأَرَادُوا رَدَّ الاَُْمُورِ عَلَى أَدْبَارِهَا. وَلَکُمْ عَلَیْنَا الْعَمَلُ بِکِتَابِ اللهِ وَسِیرَةِ رَسُولِهِ، وَالْقِیَامُ بِحَقِّهِ، وَالْنَّعْشٍُـلِسُنَّتِهِ

  • غلامرضا پیرامون

خطبه169 نهج البلاغه

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
کاربران بیان میتوانند بدون نیاز به تأیید، نظرات خود را ارسال کنند.
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.
تجدید کد امنیتی